Google szolgáltatások – Hogyan segítenek?

Google Ads vagy Google AdWords? Google Search Console és társaik.

Google Rang Faktor

Akik még csak most ismerkednek a Google világával, azoknak egyelőre bonyolultnak tűnhet a Google szolgáltatások halmaza. Ezen felül tovább nehezítheti a Google alkalmazások között való eligazodást, hogy folyamatos fejlesztések és tökéletesítéseknek köszönhetően az óriás cég nem csak felületi, hanem teljes brand alakítást is képes véghez vinni egy-egy esetben.

Ékes példa erre a most bejövő Google Ads, ami nem más, mint a Google AdWords egy könnyebben kezelhető, új, modern és átgondolt felülettel ellátott változata. Tehát ha az interneten böngészve a Google AdWords-ről írnak, hogy hasznos, akkor Te már tudni fogod, hogy a Google Ads-ról beszélnek (illetve annak egy korábbi változatáról).

A Google a mostani időszakban nagy hangsúlyt fektet a rendszereik felületeinek modernizálására, hiszen többek között a most 10 éves Google Chrome  az évfordulóját ünnepelve kapott egy ráncfelvarrást. Ezen felül a Google Search Console oldalon is bekapcsolható az új felület és nem oly rég a Gmail is a cég új profiljához alkalmazkodó felületet kapott, ami előtt a Google Drive felülete frissült. Szóval van itt újítás bőven, de erről a részről ennyi elég, térjünk lényegre.

A Google szolgáltatások közül mi kifejezetten fontos?

A pontos válasz természetesen itt sem olyan egyszerű, hiszen a Google szolgáltatások mind azért vannak, hogy segítsék vállalkozásodat, illetve annak weboldalát. Ha mégis konkrét választ szeretnél rá, akkor az alábbiak azok, amik elengedhetetlenek:

A Google Analytics a weboldalad látogatóiról készít használható és jól kimutatható statisztikát. Nem kell semmiféle varázslatra, átverésre gondolni, nem titkosszolgálati, de nem is törvénytelen módszerekkel szerzi ezeket az információkat.

A Google Search Console a Google Analytics kisgyermekeként tartom számon, hiszen kifejezetten a keresési eredményeket vizsgálja és elemzi az oldaladról.

A Google Cégem a céged profilját készíti el. A szolgáltatásba beregisztrálva a cégedről adhatsz meg adatokat, ami segíti a Google keresőjének a céged adatainak feldolgozását és megjelenítését. A Google Cégem intézi, hogy a fizikailag létező boltod Google térképére kerülhessen. Ezen felül egy-két statisztikát is itt lehet megtalálni a Google keresése kapcsán, de Google rendszerben a vállalkozásod csillagos, szöveges értékelése is ezen a felületen keresztül történik.

A Google Ads segítségével a vállalkozásod online hirdetéseit kezelheted a Google rendszerén belül. Többek között a Google keresésben fizetett hirdetések megjelenítésére, vagy a YouTube-on történő fizetetett hirdetések beállítására szolgál a Google Ads.

Segítség kell a Google szolgáltatásainak beállításaiban WordPress oldaladon?