Miért a WordPress tartalomkezelő rendszert használjuk?

Pénzért ingyenes rendszert? Eláruljuk a titkot!

A WordPress a kezdetek kezdetén egy egyszerű blog kezelő motornak indult. Az indulása idején még több tartalomkezelő motor volt versenyben a piacon a vezér szerepéért. A tartalomkezelő rendszer nem más, mint ahogy a nevében is szerepel: A felhasználó által létrehozott tartalmat lehet kezelni, megjeleníteni. A WordPress mára ezen a szinten túllépve pluginok segítségével jóval többre képes, itt is a lényeg de még ne fussunk ennyire előre.

Mégis, mi az a blog?

„A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e.” (Wikipédia)

A piaci harc végén egyértelműen a WordPress, rövidebben WP jött ki győztesnek. Bár a mai napig léteznek a többi rendszerek, mégis a WP az, amihez a legnagyobb a támogatás mind a fejlesztői, mind a kiegészítő oldalról. Most – a cikk írásakor – a WordPress 4.9.8-as verzióval rendelkezik, így pont 4.9.8 verziónyi indokunk van arra, hogy miért a WP-t használjuk. Az első WP verziót 2003. május 27-én adták ki, azóta a készítői folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél tökéletesebb webtartalom rendszer készüljön.

Szerencsére a WP fejlesztők nem rontottak a színvonalon. Ennek köszönhetően egyre gyorsabb, megbízhatóbb és felhasználóbarátabb a WordPress tartalomkezelő renszer. Nem utolsó sorban a webes keresők is szeretik, így például a Google nem bajlódik vele.

A legnagyobb sikerét nem vitás, hogy akkor érte el a WP, amikor engedélyezte a bővítményeket. Ezzel a lépéssel a WordPress teljes mértékben testreszabható és határtalan lehetőségeket biztosító alap rendszer lett.

A nagy találkozásunk

A WordPress a mai napig önmagában nem képes semmi egyébre, mint egyszerű szöveges tartalmak (képekkel, videókkal) megjelenítésére, így jóformán percek alatt bárki készíthet magának egy nyilvános weboldalt, ahol gondolatait, híreit megoszthatja.

WordPress tartalomkezelő rendszer

Ez azért jó hír, de belegondolva, pár perc kattintgatás után a tartalmunkat megjelenítő felület még nem lesz egyedi, és további nehézségekbe ütközhetünk a weboldal beállítása során. Ráadásul kinek van ideje kikeresni a különböző igényeket teljes mértékben kiszolgáló plugint, ráadásul azt még be is kell megfelelően állítani. Nos, ebben segít a WordPress Specialista!

Neked csak meg kell mondanod, hogy mit álmodtál meg, mi meg a WordPress adta előnyöknek köszönhetően ezt gyorsan és precízen el tudjuk készíteni Neked. Mi tudjuk, hogy melyik plugin kell a céljaid eléréséhez. Ráadásul alapból egy könnyen kezelhető weboldal szerkezetet, azaz témát alkalmazunk, erről bővebben a következő Miért? cikkünkben olvashattok majd.

Összességében

A WordPress tartalomkezelő rendszer gyors, egyszerű, kereső- és felhasználóbarát. Az oldal elkészülte után az átadott weboldalt a tulajdonos is tudja majd kezelni. Ha pedig mégis elakadna, a WordPress Specialista online és offline ügyfélszolgálata segítséget nyújt a tartalmaik kezelésében.

HA

felkeltettük az érdeklődésedet:

szeretnél értesülni új cikkeinkről, Like-old Facebook oldalunkat: