Weboldal készítés

Kell-e tudás a WordPress weboldalhoz?

A válasz röviden: IGEN! A WordPress az egyik legelterjedtebb eszköz a weboldalak gyors és egyszerű létrehozásához. A megrendelők elvárják, hogy weboldaluk egyedi legyen és pontosan tükrözze az ő személyes vagy üzleti céljait. Ehhez azonban többre van szükség, mint csupán sablon által kínált lehetőségekkel élni és a weboldalt „összekattintani” számtalan bővítmény alkalmazása mellet. „A másik ajánlat fele összegből kihozza…” – hallottam már ezt ügyfelektől de érdemes-e beáldozni a minőséget a lassabb elkészülésért vagy a weboldal készítés alacsonyabb áráért cserébe?

Ki az „összekattintgatós”?

Az összekattintgatós WordPress fejlesztő olyan szakember, aki főként előre elkészített sablonok és bővítmények felhasználásával hoz létre weboldalakat és általában nem rendelkeznek mélyreható háttértudással vagy egyedi fejlesztői képességekkel. Megoldásaik gyakran korlátozottak lehetnek az egyedi igények teljesítésében és a weboldalak teljes funkcionalitásának biztosításában.

Az egyedi fejlesztés és az alap testreszabási megoldások gyakran kevesek ahhoz, hogy a weboldal készítés szolgáltatást megrendelő igényeit maximálisan eleget tegyünk, ehhez komoly weboldal fejlesztési, szakmai tudásra, komoly frontend fejlesztési tudásra van szükség. Az egyedi fejlesztés és az egyedi kód – legyen az front vagy back kód – lehetővé teszi az olyan egyedi bővítmények és funkciók, látványok vagy megoldások integrálását, amelyek hatékonyan szolgálják a megrendelő specifikus igényeit.

Időnként előfordul, hogy a sablonokkal nem lehet megoldani bizonyos specifikus feladatokat vagy funkciókat. Ebben az esetben az összegattingató tipusú felhasználó egy, kettő, vagy még több bővítményhez nyúl, hogy elérje azt, vagy közel azt a végeredményt, amit az új weboldal tulajdonosa szerete.

A megrendelői igény felbukkanásakor fontos, hogy tudjuk: melyik bővítményre van szükség ahhoz, hogy azzal a kívánt eredményt elérjük. Mi legtöbbször tudjuk, vagy ha nem, akkor tudjuk, hogy hogyan nézzünk utána. Ha pedig egyedi frontend kódra, vagy egyedi bővítményre van szükség, akkor azt is meg tudjuk oldani.
Ezzel a szemlélettel mindenképp meg tudjuk oldani azt, amit a megrendelő szeretne.

Összességében

Az ügyfél elégedettsége és a hosszú távú költséghatékonyság érdekében fontos, hogy a weboldalak már az első lépésektől fogva megfelelően megtervezettek és fejlesztettek legyenek. Ez magában foglalja a fejlesztői és frontend tudás alkalmazását, valamint az egyedi igények figyelembevételét és a testreszabott megoldások kialakítását. Így lehet biztosítani, hogy a weboldalak megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak és hozzájáruljanak a hosszú távú sikeres online jelenlét kialakításához.

HA

felkeltettük az érdeklődésedet:

szeretnél értesülni új cikkeinkről, Like-old Facebook oldalunkat: