1. Lépj be az adminisztrációs felületre
 2. Termék szerkesztése oldalon a Termék adatok résznél állítsuk át a termék típusát Egyszerű termék-ről Variálható termék-re.

WordPress termék variáció

 1. Attribútumok fülnél állítsuk be azt a tulajdonságot, ami alapján különböznek a termékek ára (2 cm, 3 cm, tehát vastagság). Itt állítható Egyedi attribútum is, ha csak egy-egy termék esetében különbözik a termék, de ha többször előforduló adat alapján állítanád be, akkor az adminisztrációs felület bal oldali menüjéből Termékek > Attribútumok menüpont alatt lehet kezelni azokat.

WordPress termék variáció

 1. Kiválasztva az értékeket, az attribútum esetén jelöljük be (legyen bepipálva) a „Variációkhoz használt” részt.

WordPress termék variáció

 1. Mentsük el az attribútum (tulajdonság) beállításokat a [Tulajdonságok mentése] gombra kattintva és lépjünk az Variációk fülre.

 1. Kattintsunk a legördülő listában a kívánt válaszra, majd a [Mehet] lépjünk tovább.
  Variáció hozzáadása: Itt manuálisan, egyesével lehet létrehozni a termékek variációit.
  Variációk létrehozása az összes attribútumból: Érdemes ezt választani, ha biztosan tudjuk, hogy jól állítottuk be az attribútumoknál a beállítandó tulajdonságokat.
 2. A második lehetőség esetén az alábbi üzenet ugrik fel:

WordPress termék variáció

A biztonsági figyelmeztetés OK gombjára a kérésünk lefut, létrehozza az összes termékvariációt a termékhez. A példánk esetében a 2cm-es és 3 cm-es változatot.

 1. A rendszer jelzi, ha a kérésünk sikeres volt

WordPress termék variáció

 1. Kattintsunk a termékvariánsok azonosítójára (#-tel kezdődő számra), mely legördülő menüként legördíti a variánsnak adható egyedi értékékeket, például az árat (Normál ár (Ft) mező).

WordPress termék variáció

 1. Mentsük el a termék beállítást.

A feladattal elkészültél, gratulálok!