Hogyan segít a reszponzív megjelenés rajtam és a vállalkozásomon?

A weboldaladnak mobilbarátnak kell lennie. – Igen, mobilbarátnak!

Mi az, hogy mobilbarát? Azt jelenti, hogy egy weboldal az okostelefon kijelzőjén is könnyen olvasható, lapozható, kezelhető és ehhez nem kell külön ránagyítani, és semmi más praktikát bevetni. Vagyis telefonon nézve az oldalad tartalmát azonnal el tudod olvasni, könnyen tudsz a weboldalad menüben lépkedni, a gombokra kattintani, és esetleg valami szöveges mezőbe írni, például a kapcsolat felvétel oldaladon ez könnyen tesztelhető, már ha van olyan. Ha a Te oldaladra az előbb említettek nem érvényesek, akkor weboldalad nem mobilbarát, nem reszponzív, ami baj, de nem kell megijedni, van megoldás!

A kapcsolat oldal fontos!

Ha nincs kapcsolat oldalad, akkor szólok, jó ha van, különben hogyan érnek el téged könnyen és egyszerűen? Ha nincs ilyened, de szeretnél, ránk számíthatsz! WordPress bővítés csomagunkkal csak jól járhatsz!

Az emberek csak akkor olvassák weboldaladat, ha azt kényelmesen tehetik. Ehhez pedig arra van szükség, hogy nekik ne kelljen nagyítani, balra-jobbra gördíteni az oldalt, mert nem fér ki a sor rendesen a képernyőre. Emellett fontos, hogy az oldalad gyors is legyen, és ezeket úgy ötvözni, hogy minden fontos tartalom, oldal funkció elérhető legyen telefonról is.

Előbb a méretezésről, aztán a gyorsaságról

Statisztikai adatok alapján egyre többen már inkább mobil eszközökön nézik meg a weboldalakat. Gyorsan előkapják okos eszközeiket, beírják a keresőbe a keresett tartalmat, vagy egy közösségi médián megosztott tartalomra kattintanak és már ott is a kívánt tartalom előttük. A mai felgyorsult világban, ha ezt a tartalmat nem tudják azonnal, kényelmesen elolvasni, az kellemetlenséget okoz nekik és akár ott is hagyhatják az oldalt! Ez oldal látogatókat és így vevő vesztést okoz! Ezért fontos, hogy oldalad látogatóinak igényére szabva oldaladat mobilbaráttá tedd.

WordPress reszponzív megjelenés
WordPress reszponzív megjelenés

Most a gyorsaságról, miért is fontos igazán?

Azon kívül, hogy a gyors weboldal hamar kiszolgálja az oldal látogatót, gondolni kell a mobil internetre, ami sok esetben nem biztosít korlátlan internetezést. Egy gyors weboldal nem használ sok adatforgalmat! Ezt sokan elfelejtik, pedig logikus és praktikus.

Ha Te gondolsz a vevőre, hidd el, a vevő is gondolni fog rád! Gondolj úgy a weboldaladra, mint a vállalkozásod előterére. Érezze jól magát, és szolgáld ki az oldal látogató igényeit. Hidd el, meg fog térülni!

A mi weboldalunk mobilbarát. Most Te jössz!

Összességében

Fontos, hogy a weboldalad reszponzív, vagyis mobilbarát legyen. Így érheted el azt, hogy oldalad több eszközön is jól, kényelmesen használható legyen a látogatóid számára. Ha a Te weboldalad nem reszponzív, akkor javasoljuk, hogy keress fel egy weboldal készítő céget, akik mobilbaráttá teszik weboldalad.

HA

felkeltettük az érdeklődésedet:

szeretnél értesülni új cikkeinkről, Like-old Facebook oldalunkat: